Posted in Hoteller og kroer

Besøg Gorgeous George!

En råkold majdag står jeg af på stationen i midtengelske Stamford – practically in the middle of nowhere, eller sådan føles det i hvert fald. Men det er kun, indtil jeg og min kuffert triller hen om hjørnet og slår døren op til Gorgeous George! Nej, det er ikke George Clooneys, men Stamfords oldgamle kros hoveddør, som jeg træder ind ad her i den gamle danskerhovedby fra vikingetiden. Kroen er ombygget mange gange og fik sit nuværende udseende i 1700-tallet, og man føler sig aldeles taget i hånden af historien, mens man tjekker ind på det nu tjekkede hotel i boutique style. Jeg passerer for eksempel venteværelserne fra diligencernes tid – the York Room og the London Room – hvor jeg skimter Elizabeth Bennet og hendes utålelige mor henne ved de panelbeklædte, originale vægge. Vidunderligt!

The George har indtil flere barer og restauranter, hvoraf en er for de herrer, som er iklædt jakke og slips, og deres civiliserede fruer, mens en anden, The Garden Room, er for vi andre mere dødelige. Her serveres der veltillavede retter til rimelige priser. Der er en livlig trafik og summen her, selv på en almindelig onsdag, og man har indtryk af, at hele Midtengland styrer mod The George, når de skal finde en stemningsfuld plet at spise på. Hotellets gårdhave er virkelig også et besøg værd med dens fine havemøbler og ditto parasoller – især på en mere sommerklædt dag – men jeg nøjes med at nyde den fra mit vindue på 2. sal. Selv udsigten fra badeværelset er smuk og lader øjet hvile på en klassisk, engelsk landsbykirke. Ren Miss Marple-idyl.

The George ligger lige ud til the Great North Road, hvor romere, vikinger, middelaldermennesker og renæssancerødder gennem århundreder har vandret og bandet over det engelske vejr. Kroen er i den grad et besøg værd, så skal du til Midtengland, så slå dig ned i historien her på dette skønne sted. Selv kongen af Danmark kom forbi i 1768, som der står i hotellets infomateriale!

thumbnail_IMG_3624

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *