Posted in Kirkegårde

Besøg en hemmelig kirkegård – og mød en stor poet

Er der andre end mig, der får en tåre i øjenkrogen, når William Blakes “Jerusalem” toner ud over Royal Albert Hall ved Last Night of the Proms? “And did those feet in ancient times, walk upon Englands mountains green … “. Selv om ordene stadig er hos os, har manden bag dem været forsvundet i 191 år. Helt bogstaveligt. Man har simpelthen ikke kendt den konkrete placering af gravstedet for en af Storbritanniens vigtigste poeter fra Romantikken, William Blake (1757-1827).

Men nu er hans grav på Bunhill Fields Cemetery i London-bydelen Islington efter lang tids søgen blevet lokaliseret, og William Blake fik i går den gravsten, som han har manglet så længe. The Blake Society med forfatteren Philip Pullman i spidsen som selskabets præsident afslørede stenen.

Har du lyst til at hilse på Blake og den lidt hemmelige kirkegård midt i London, kan du hver onsdag kl. 12.30 fra april til oktober komme på guidede rundvisninger der. Stedet rummer omkring 120.000 sjæle og åbnede som pestkirkegård i 1665, så der gemmer sig en lang historie på denne grønne plet. Og der ligger flere “kendisser” der, f.eks. forfatteren og vækkelsesprædikanten John Buynan (1628-88), der skrev den allegoriske roman “Pilgrim’s Progress”, og Daniel Defoe (1660-1731), manden bag “Robinson Crusoe”.

Bunhill Fields Cemetery er Grade I-kategoriseret på English Heritages liste over parker og haver af særlig historisk interesse, så den kunne være et besøg værd på din næste London-tur. Den ligger og putter sig inde mellem højhusene i the City of London, som i de forgangne århundreder har haft vokseværk og har overhalet kirkegårdens stille stenhav indenom.


Hvis du trænger til noget at styrke dig på efter visitten hos de hedengangne, så kig forbi Shoreditch Grind ved Old Street Roundabout lidt nord for kirkegården. Her er både kaffe, mad og cocktails.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *