Posted in Historie, Podcasts

Anglofili til dine ører og selv-isolation

I disse Corona-tider må Rule Britannia vågne op til dåd igen og sende dig de bedste podcast-tips fra den britiske front, så du kan drømme dig lidt væk fra verdens trængsler.

Vi begynder vores audio-tour de force med min yndlingshistoriker Lucy Worsley (hende under parykken nedenunder), som er Chief Curator hos Historic Royal Palaces i London – en samling af fem af de største slotte i og omkring den britiske hovedstad + et enkelt nordirsk.

Tril f.eks. med til livet ved 1700-tallets britiske hof i din indre karet og lyt til historierne om the Georgians – de tyske konger og deres dronninger, der indtog den britiske trone, fordi den britiske linje løb tør for arvinger! Du kan finde alle podcast fra Historic Royal Palaces på Apple Podcasts eller Spotify.

Lucy Worsley

Historikeren Dan Snow er et andet godt podcastbud, for i hans “Dan Snow’s History Hit” kommer man vidt omkring fra 1500-tallets Tudor-hof og hofsnoge til den spanske syge og Første og Anden Verdenskrig – og alt det midt imellem.

Så er der også English Heritages ugentlige podcasts, som dukker op på den digitale måde hver torsdag. Her kan du blandt andet tage på opdagelse i Elizabeth I’s historiske have på Kenilworth Castle, møde romerne ved Hadrian’s Wall (som også var i en form for selv-isolation) og komme med ind i det viktorianske køkken på herregården Audley End House. Du kan også tage med til den 6. juni 1944 og høre om the D-Day Landings og Dover Castles rolle i dem, holde jul med dronning Victoria og hendes Albert på Osborne House og komme backstage på Brodsworth Hall i South Yorkshire, som var en af virkelighedens Downton Abbeys.

Audley End House
Et smut til stenalderen er også en mulighed, for English Heritage byder på deres Stonehenge Audio Tour i både App Store og Google Play, hvor du får de seneste forstenede nyheder fra Salisbury Plain.

Er du mere til nutiden, så dyk ned i BBC4’s Desert Island Discs – en kæmpe samling af mere end 3000 interviews med kendte briter fra alle ender og kanter af kongeriget. Eller sæt hørerøret til et andet populært BBC4-podcast, Front Row Daily, som dagligt zoomer ind på stort og småt fra UK’s kulturelle scene.

Endelig slutter vi af i den lette, men meget morsommere afdeling – jeg ville begynde her, haha 🙂 – med komikeren David Wailliams’ “Marvellous Musical Podcast” om alverdens store komponister set gennem herligt humoristiske briller. Tiden kommer til at flyve af sted i dit Corona-hi! 🙂

david-walliams-marvellous-musical-podcast